Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

Werving en selectie van kandidaten in de bouw is een complex proces

Blog

Het aannemen van de juiste kandidaten voor een specifieke baan is vaak behoorlijk ingewikkeld. Het probleem zit hem vaak niet in het vinden van iemand die wil werken, maar heeft deze persoon de juiste technische basisvaardigheden, persoonlijke wensen en mindset om de rol in te vullen? Deze zaken maken het voor veel bedrijven een stuk complexer.

Het is namelijk behoorlijk ingewikkeld om slechts op basis van een CV en eventueel een paar gesprekken een totaalplaatje van de kandidaat op te maken. Vooral in de bouw kan dit soms een behoorlijke uitdaging zijn, omdat er vaak specifieke vaardigheden of specialisten gezocht worden en deze ook vaak voor een tijdelijke periode of voor projectwerk gebruikt worden. Er zijn dan ook meerdere bedrijven die de bouwindustrie faciliteren met het werven en selecteren van de geschikte kandidaten.

Specifieke technische vaardigheden maken het uitdagend om de juiste mensen te vinden

In de bouw worden vaak verschillende technische vaardigheden gezocht, zoals bijvoorbeeld een betontimmerman, ruwbouwtimmerman, steleur, metselaar, dak timmerman en zo zijn er nog wel een aantal te bedenken. Een uitzendbureau helpt bij het vinden van de juiste mensen op basis van het vooraf opgezette project of plan.

De personeelsplanning staat aan de basis van dit proces. Hoeveel mensen met welke vaardigheden en voor welke duur zijn deze mensen nodig voor het project? Wanneer dit is geïdentificeerd worden de functieomschrijvingen opgezet. De functieomschrijving behuist de details van de rol en de benodigde vaardigheden en competenties.

Uitzendbureaus gericht op de bouwsector nemen de zorg voor opdrachtgevers uit handen

Nadat de functieomschrijvingen zijn opgemaakt kan de advertentie op verschillende plaatsen gepubliceerd worden en begint de selectie van de kandidaten gevolgd door de interviews, de aanstelling en introductie.

Een werving en selectiebureau bouw helpt hierbij van A tot Z. De meeste van deze organisaties werken op basis van een eenmalig tarief betaald per vacature. Dit heeft als opdrachtgeven voordelen, omdat je de kosten makkelijk kan begroten en je weet waar je aan toe bent. Ook is dit in principe op een no cure no pay basis en betaal je als opdrachtgever pas als de geschikte kandidaat aangenomen is.

Related Posts