Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

Verlaag je energiekosten met kunststof kozijnen

Blog

Je hebt je vast wel eens verdiept in kunststof kozijnen. Wanneer je de prijzen ziet, schrikt dit vaak af. Toch is het plaatsen van kunststof kozijnen een goede investering op de langere termijn. In dit artikel zetten we de voordelen op een rijtje.

Een strak uiterlijk zonder onderhoud

Kunststof kozijnen zien er altijd netjes uit, dit komt doordat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn en dus niet geschilderd hoeven te worden. Als u toch graag de “look” wilt van houten kozijnen dan is er de mogelijkheid om HVL-kozijnen te laten plaatsen. HVL-kozijnen zijn kunststof kozijnen die het uiterlijk hebben van een houten kozijn.

De geweldige eigenschappen van kunststof

kunststof is een geweldig materiaal, het isoleert, verminderd geluidsoverlast, is sterk en onderhoudsarm. Door het plaatsen van kunststof kozijnen krijgt uw huis een betere isolatiewaarde en kunt u op langere termijn besparen op uw energierekening. In de kozijnen wordt vaak sterk geluidswerend glas geplaatst. Dit kan prettig zijn wanneer je bijvoorbeeld aan een straat woont. Je hebt minder last van het geluid van de voorbijrijdende auto’s. De aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen is een grote som geld. Na aanschaf ben je echter wel voor jaren klaar. Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en gaan jaren mee.

Vraag meerdere offertes aan

Voordat u kunststof kozijnen plaatst adviseren we om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. De prijzen liggen soms erg ver uit elkaar. Het zou zonde zijn als u teveel betaald. Pas wel op met te goedkope aanbiedingen en lees altijd eerst de recensies van het desbetreffende bedrijf door.

Veiligheid

Moderne kunststof kozijnen zijn uitermate bestendig tegen inbraak. Bij een inbraakpoging blijft het materiaal in zijn vorm en versplintert het niet. Dit maakt het voor inbrekers erg lastig om binnen te komen. Het glas wat in het kozijn zit is ook erg dik om het goed te laten isoleren, dit maakt het nog weer een stuk moeilijker. Moderne kunststof kozijnen werken ook brandvertragend en vatten bijna geen vlam.

Related Posts