Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

7 dingen die je moet weten als je gaat verhuizen

Blog

Als je gaat verhuizen naar Rotterdam als voorbeeld: zijn er verschillende dingen die je moet voorbereiden en die je moet weten. Er zijn een aantal standaarddingen. Maar het allerbelangrijkste bij een verhuizing is toch wel de voorbereiding. Zonder voorbereiding wordt de verhuizing een grote chaos. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid de verhuizing in te gaan en de belangrijkste dingen op orde te hebben.

Contracten

Als je gaat verhuizen wil je het liefst wel gewoon elektriciteit en internet. Belangrijk is om van tevoren even te kijken bij welke energieleverancier je gaat. Zo kan je als je verhuisd bent s ’avonds een lichtje aan doen. Ook voor internet moet je een contract tekenen. Zo heb je wifi en eventueel televisie.

Verzekeringen

Ook moet je je eigen verzekeringen hebben. Misschien betaalde je er al een paar. Maar als je gaat verhuizen moet je al deze verzekeringen omzetten. Nieuw adres, nieuw nummer enzovoort. Dit moet goed gebeuren anders krijg je geen brieven. Als je voor het eerst gaat verhuizen moet je een inboedelverzekering aanschaffen. Deze verzekering vergoed schade als je inboedel beschadigd of gestolen worden.

Toeslagen

Het is niet alleen maar betalen. Je krijgt toeslagen. Zo kan je zorgtoeslag aanvragen en huurtoeslag. Zo is het makkelijker om de huur te betalen. Dit is vooral in het begin nog handig als je inkomen (nog) niet zo hoog is. Dan heb je een steuntje en kan je makkelijker alles betalen.

Een tip is om alles op een rijtje te zetten. Zo houd je direct je administratie bij en heb je een overzicht van je inkomsten en uitgaven.

Adres wijzigen

Een van de belangrijkste dingen is toch wel: Wijzig je adres op tijd. Anders komt je post nog in je oude huis als het te laat wordt gewijzigd. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Als je nog bij je ouders woonde scheelt het weer want dan kunnen zij het voor je opvangen. Maar dat is lang niet zo bij elke verhuizing. Daarom op tijd je nieuwe adres en je oude adres doorgeven bij instanties en bedrijven. Zo voorkom je ingewikkelde situaties.

Voorbereiding

De voorbereiding is belangrijk bij je verhuizing. Hierin moet veel geregeld worden en de spullen moeten al in verhuisdozen zitten als de verhuizers komen. Ook zorgt een goed voorbereide verhuizing voor veel minder verhuisstress. Je kan rustiger verhuizen.

Verhuisbedrijf

Je kan verhuisbedrijf Rotterdam inschakelen om te verhuizen. De verhuishulp Rotterdam helpt met snel en efficiënt verhuizen en zorgt dat de spullen zo snel mogelijk op de nieuwe locatie staan. Het verhuizen Rotterdam of omgeving kan stress opleveren. Door de verhuishulp wordt de grootste stress weggehaald.

Verhuisverlof

Vraag verhuisverlof aan. Als je fulltime werkt en vergeten bent verlof aan te vragen kan het nog meer stress opleveren. Dit komt omdat je geen tijd hebt om je volledig op de verhuizing te focussen. Je hebt eigenlijk amper tijd om te verhuizen. Door verhuisverlof te regelen ben je 1 of 2 weken vrij en kan je deze dagen focussen op de verhuizing. Zo zorg je ervoor dat de verhuizing goed verloopt en je direct kan genieten van je nieuwe huis.

 

Related Posts