Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

Kruipruimte isolatie de mogelijkheid voor energiebesparing

Blog

Om energie te besparen is kruipruimte isolatie dé oplossing. In uw kruipruimte is er veel vocht aanwezig. Als er warmte in de kruipruimte komt gaat het vocht tegen uw vloer aanzitten. Hierdoor ontstaat er schade en zal de vloer minder warm aanvoelen. Doordat de vloer kouder wordt zal het huis ook kouder aanvoelen en zet u de verwarming hoger. En daar zit het punt waarop u kunt besparen! De energie kosten zullen aanzienlijk minder worden en uw huis zal warmer aanvoelen. Tevens werkt u ook mee aan een beter milieu door het besparen van energie. Buiten deze aspecten om kan een slechte isolatie vervelende gevolgen hebben op uw gezondheid.

Hoe wordt er energie bespaart?

Wanneer u ervoor kiest om te isoleren voorkomt u een aantal vervelende dingen. Doordat de kruipruimte een vochtige plek is waar geen verlichting is kan er schimmel ontstaan en ongedierte. Bijvoorbeeld huismeet. Als er warmte ontstaat zal het vocht tegen de vloer aantrekken. Doordat het vocht tegen de vloer trekt zal de vloer kouder aanvoelen en ontstaat er schade. Door middel van een goede isolatie voorkomt u deze problemen. De isolatie in de vloer is het meest efficiënt als het gaat om het besparen van energie. Door de isolatie wordt er een beschermlaag gecreëerd die het vocht tegen houdt. Doordat het vocht niet bij de vloer kan komen wordt de vloer niet kouder en zal het ook niet rotten. Omdat de warmte wordt vast gehouden bespaart u energie kosten. Dit omdat er minder gestookt hoeft te worden.

Gezond en besparen!

Een kruipruimte isolatie is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor de gezondheid. Wanneer uw kruimruimte goed is geïsoleerd worden vuile stoffen en vocht buitengesloten. Door de juiste isolatie blijft uw vloer intact. Als een kruipruimte niet geïsoleerd is kan de vervuilde lucht worden opgezogen en komt het in het binnenklimaat terecht. Dit kan leiden tot astma en allergieklachten. De klachten kunnen een vervelende invloed hebben op uw gezondheid en leefomgeving. Om isolaties te bevorderen zijn er verschillende soorten subsidies als het gaat om isoleren. Zo kunt u isolatie laten aanbrengen tegen een lager btw-tarief. Wat het nog aantrekkelijker maakt. Om u even een klein overzicht te geven laten we u een voorbeeld zien wat u kunt besparen. Bij een geïsoleerde kruipruimte bespaart een gemiddeld huishouden rond de 185 m3 aan gas (115 euro). Tel uit uw winst!

Verdien uw investering terug

Wanneer u ervoor kiest de isolatie zelf aan te brengen verdient u in ongeveer 6 jaar tijd de kosten terug. Als u de vloerisolatie uitbesteed dan heeft u het geïnvesteerde bedrag ongeveer binnen 15 jaar terug verdiend. In deze jaren bespaard u namelijk zoals eerder genoemd rond de 115 per jaar aan energiekosten. Buiten het feit om dat u bespaart werkt u mee aan een duurzame samenleving en een gezondere leefomgeving. Wacht niet langer en kies voor een goede isolatie. U bespaart kosten, geniet van een warmere en comfortabele vloer, en het binnenklimaat zal beter worden.

Related Posts