Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

Ontdek de voordelen van een gietvloer

Blog

Op zoek naar een nieuwe vloer voor in uw woning of bedrijfspand? Dan is een gietvloer de meest ideale optie. Gietvloeren zijn sterk in opkomst. Het zijn de populairste vloeren van dit moment. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Een gietvloer biedt u namelijk tal van voordelen. Zo is deze waterdicht, warm, eenvoudig in onderhoud, geluiddempend, slijtvast en comfortabel.

Waterdicht

Een gietvloer is waterdicht. In geval van een lekkage of een gesprongen leiding, ontstaat er geen schade op de vloer. Dit betekent dus dat u de vloer in elke ruimte van het huis kan leggen. Ook in de badkamer. Aangezien de betonvloer volledig waterdicht is, kunt u op de vloer douchen.

Warm

Een gietvloer voelt altijd warm en comfortabel aan. U heeft dus minder last van koude voeten als u op de vloer loopt. Voor nog meer warmte, is het mogelijk om de gietvloer met vloerverwarming te combineren.

Een gietvloer is eenvoudig in onderhoud

Een ander groot voordeel van een gietvloer is, dat deze heel eenvoudig is in onderhoud. Etensresten, kruimels en vlekken veegt u zo van de vloer af. Vocht trekt niet in de vloer, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. De gietvloer blijft dus schoon en stofvrij.

Geluiddempend

Een pluspunt van een gietvloer is, dat deze geluiddempend werkt. U zult dus niet snel geluidsoverlast bezorgen als u met hakken over de vloer loopt of een meubelstuk verschuift.

Slijtvast en comfortabel

Gietvloeren kunnen tegen een stootje. Deze zijn slijtvast en hoog belastbaar. Als u iets op de vloer laat vallen, is deze niet gelijk beschadigd. Bovendien is een gietvloer elastisch. Hierdoor voelt deze zeer comfortabel aan als u erop loopt.

Related Posts