Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

Tips om uw huis goed te onderhouden

Blog

Door de jaren heen kan er slijtage aan uw woning ontstaan, bijvoorbeeld aan de dakbedekking, leidingen, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw huis goed te onderhouden, denk aan mogelijkheden om een verstopping in de afvoer te vermijden, de kans op een lekkage te verkleinen, etc. Een erkende loodgieter, elektricien of dakdekker kan u helpen bij het onderhouden van uw woning! Zo worden vervelende complicaties, zoals een lekkage of een verstopping, tijdig vermeden. U moet er immers niet aan denken dat u een avondlang geen gebruik kunt maken van de douche of het toilet, als gevolg van een lekkage in de afvoer. Het belang van goed onderhoud aan woningen wordt echter door een grote groep mensen onderschat.

Hoe ga ik een verstopping in de afvoer tegen?

toilet-663707_960_720Een van de eenvoudigste manieren om een verstopping in de afvoer van uw toilet, douche of gootsteen tegen te gaan, is het weren van restafval uit uw afvoer. In de gootsteen kunt u bijvoorbeeld een zeefje leggen, waarmee u het restafval van uw lunch of diner tegenhoudt. Ook in de afvoer van de douche kunt u een zeefje gebruiken! Een verstopping in de afvoer van het toilet gaat u tegen door uw gebruik van toiletpapier te beperken.

Vaak is het niet volledig mogelijk om al het restafval uit de afvoer te houden. Zorg er daarom voor dat uw afvoer minimaal eens per jaar onder een hoge druk wordt doorgespoten, door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Hierbij worden beginnende verstoppingen direct opgelost.

Overig onderhoud aan uw woning

Voor de overige onderhoudswerkzaamheden aan uw woning kunt u het beste de hulp van een specialist inschakelen. Laat uw dakbedekking bijvoorbeeld jaarlijks controleren op slijtage of beginnende schade in de vorm van gaatjes of scheurtjes. Zo wordt de kans op een lekkage minimaal!

Related Posts