Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

De hele buitenruimte in één keer goed aangepakt

Blog

Tuinhuisje, vlonders en schuttingen

Een Brabants gezin met ook nog twee kleine kinderen maakte plannen om de buitenruimte van de woning met hulp van een timmerbedrijf grondig aan te pakken. De schuttingen waren al minstens twee jaar aan vervanging toe en de tuin was een rommelig geheel. De kleinsten wilden graag wat speeltoestellen en een fraaie zithoek met veranda stond eveneens op de wensenlijst. De schuur tenslotte; die was in erbarmelijke staat en moest vervangen worden. Er werd een vergelijking gemaakt tussen het aanbod van een viertal bedrijven in de directe omgeving. De keuze viel hierbij op een timmerbedrijf dat de wensen van het gezin wist te vertalen in een praktische uitvoering. Bij de offerte was al gelijk een globale schets van de nieuwe situatie gemaakt. Juist door deze schets werd het enthousiasme alleen maar groter.

De uitwerking

Twee timmermannen van het gekozen bedrijf gingen aan de slag. Eerst werd de gehele buitenruimte kaal gemaakt en werd het oude schuurtje en de verrotte schuttingen verwijderd. Vervolgens werd geëgaliseerd en voorbereid. Eerst werd het nieuwe tuinhuis gerealiseerd en kwam er een houten overkapping aan de woning. De keuze om te beginnen met het tuinhuis en de veranda is vooral logisch, omdat de tuin zonder schutting gemakkelijk toegankelijk was en de vlonders konden in een later stadium op de gevel en het tuinhuis worden aangesloten. Het is dé manier om voor een fraai ogend geheel te kunnen zorgen. In fase twee werden rondom schuttingen gemaakt. Gedeeltelijk prefab en in de afronding volgens maatwerk. Tenslotte werden de vlonders van balken en planken ter plaatse gemaakt. Vakwerk op maat door het timmerbedrijf!

Waar op te letten bij het inhuren van een timmerbedrijf?

Wilt u zelf ook zo’n opdracht uitzetten bij een timmerbedrijf? Dan is het de moeite waard om in elk geval aan de volgende onderwerpen aandacht te besteden:

  • Vergelijking van het aanbod van verschillende bedrijven
  • Kennis en ervaring met uw soort werkzaamheden
  • De keuze voor een bedrijf uit de eigen regio
  • Het vooraf duidelijk hebben van de kosten
  • Creatief meedenken door het timmerbedrijf met uw wensen en eisen

Bij de selectie van het meest geschikte timmerbedrijf speelt vaak ook een gevoel van vertrouwen en de gunfactor een belangrijke rol. Heeft u dit naar een bepaald timmerbedrijf? Neem dan voor een bevestiging toch de tijd om na te gaan of dit timmerbedrijf ook voldoet aan de objectieve criteria. Anders loopt u het risico dat uw keuze voor het timmerbedrijf toch niet leidt tot de beste resultaten.

Timmerbedrijf in Brabant; een voorbeeld

Wellicht heeft u ideeën voor uw eigen buitenruimte. Dan kunt u een volgende stap nemen door de aanpak van verschillende bedrijven onder de loep te nemen. Lees als voorbeeld meer over de werkwijze van een timmerbedrijf in Brabant op deze website. Wellicht is dit voor u dan direct een geschikt timmerbedrijf dat de werkzaamheden voor u uit kan voeren.

Related Posts