Aanbouw & Uitbouw
Van Straalen

Je woning gemeubileerd of niet-gemeubileerd verhuren?

Blog

Als je woning volgens het woningwaarderingsstelsel een maximale huurprijs heeft van 717.97 € per maand, behoort je woning tot de sociale woningmarkt en is het beter om de woning gemeubileerd te verhuren. De maximale kale huurprijs van de woning wordt in dat geval bepaald door de overheid. Voor het gemeubileerd verhuren van de woning kan je een extra bedrag aanrekenen aan de huurder. Als je woning in de vrije sector kan verhuurd worden, is het gemeubileerd aanbieden van een huurwoning een optie. Er zijn wel een aantal tips waarmee je het best rekening houdt.

Verhuren aan expats
Expats zijn buitenlandse personen die voor hun werk tijdelijk in Nederland wonen. Het verhuren van woningen aan expats kan voordelen hebben, omdat deze personen over een stabiel inkomen beschikken en tijdelijk in het land zijn. Dit zijn de ideale personen om je woning tijdelijk aan te verhuren. De huur van de woning wordt vaak ook betaald door de werkgever, wat voldoende garantie biedt aan de verhuurder. Expats verlangen in de meeste gevallen een gemeubileerde woning in het hogere prijssegment.

Waarmee rekening houden bij de meubilering en het inrichten van de huurwoning
Bij de bezichtiging van de huurwoning zal de potentiële huurder rekening houden met de staat van meubilering en inrichting. Ga er ook vanuit dat een huurder beter en voorzichtiger zal omgaan met het meubilair als dit in een goede conditie is. Bij bezichtiging moet de woning in elk geval opgeruimd en netjes zijn. Vermijd tapijten in de woning, want dit wordt door potentiële huurders als onhygiënisch ervaren. Een houten vloer of een laminaatvloer zonder tapijt scoren beter. Zorg voor moderne apparaten in de keuken. Een magnetron, broodrooster en koffiezet in goede staat worden tegenwoordig als standaard beschouwd. Vergeet ook geen tv in de woonkamer. Houd de inrichting neutraal, zodat de huurder volgens eigen smaak de huurwoning verder kan inrichten.

Related Posts